today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Γ.Πλιακιωτάκης: To  υπουργείο θα επιδιώκει πάντα την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης

«To  υπουργείο θα επιδιώκει πάντα την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης των ναυτικών ανταποκρινόμενο πάντα στα διεθνή πρότυπα», τόνισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης στα εγκαίνια του Κέντρου Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (Κ.Ε.Σ.Ε.Ν.) Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα.

Ο κ. Πλακιωτάκης αφού ευχαρίστησε τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, για την άμεση ανταπόκριση της στην πλήρη αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών του Κέντρου Επιμόρφωσης και υπογράμμισε ότι με την άμεση πλέον ενεργοποίηση του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας αντιμετωπίζεται ένα πάγιο αίτημα της ναυτιλιακής κοινότητας για διεύρυνση της δυνατότητας υποστήριξης και ταχύτερης εξυπηρέτησης των ναυτικών μέσω ειδικών σχολείων πιστοποίησης.

Ο υπουργός υπογράμμισε την άμεση προτεραιότητα που δόθηκε αφενός για να εξασφαλιστεί το απαραίτητο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό και αφετέρου για να διασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για τις ανάγκες εκτέλεσης του εκπαιδευτικού έργου.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν επίσης ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γενική γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Σ. Ράπτης, ο Β’ Υπαρχηγός Ι. Αργυρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ