today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Συνάντηση Χ.Θεοχάρη και Μ.Κόνσολα με τον δήμαρχο των Ιωαννίνων

Το υπουργείο Τουρισμού, ανοίγει δίαυλο μόνιμης επικοινωνίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και θέτει σε άμεση προτεραιότητα την εκπόνηση εστιασμένου στρατηγικού σχεδίου στο οποίο θα καταγράφονται τα πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως τονίστηκε κατά την συνάντηση-συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Ο δήμαρχος υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Μάνο Κόνσολα όπως και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Για την περιοχή των Ιωαννίνων όπως υπογραμμίστηκε στη συνάντηση, είναι κατατεθειμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για τον ξενοδοχειακό τομέα, όσο και για το υδατοδρόμιο. Στο τελευταίο μάλιστα, έκανε ειδική μνεία ο υπουργός, τονίζοντας ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης μπορεί να ανοίξει το δρόμο, ώστε να λάβει σάρκα και οστά. Ο υπουργός, υπογράμμισε ότι τα Γιάννενα, αποτελούν έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και τόνισε ότι ήδη συγκεντρώνουν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

«Τα Γιάννενα είναι ανερχόμενα τουριστικά. Ελπίζουμε ότι οι προοπτικές θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες με τα υδατοδρόμια. Ήδη υπάρχει το πλαίσιο για πιο εύκολη και γρηγορότερη αδειοδότηση. Αυτό που ζητάμε κι αυτό που ζητήσαμε και από τον δήμαρχο είναι ένα εστιασμένο σχέδιο, που θα καταγράφει τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Εμείς. θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια», επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης, ο καταλυτικός ρόλος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, ενώ συζήτηση έγινε και για πιθανά γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών. «Χέρι- χέρι, θα δουλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα», κατέληξε ο υπουργός Τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε: «Είχαμε μία αναλυτική συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη και τις δυνατότητες της περιοχής μας. Θα προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση του σχεδίου που θα αποτυπώνει τα δυνητικά πλεονεκτήματα, όπως ζήτησε το υπουργείο. Ειδική βαρύτητα, θα δοθεί στον συνεδριακό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε το καλύτερο και θα έχουμε μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ώστε να καταστήσουμε τα Γιάννενα, όπως λέγαμε, έναν πραγματικό κόμβο των Βαλκανίων».

Ο κ. Θεοχάρης ευχαρίστησε τον κ. Ελισάφ και του ευχήθηκε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του στον Δήμο.

Ο δήμαρχος δώρισε στον υπουργό και τον υφυπουργό, φωτογραφικά λευκώματα που αποτυπώνουν την ιστορία των Ιωαννίνων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμό έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τουριστικούς φορείς και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ