today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Αποκλειστικό: Επιθέσεις από αναρχικούς στις ελληνικές πρεσβείες σε Ν.Υ. και Μόναχο

Ιδιαίτερη ένταση λαμβάνουν τις τελευταίες μέρες οι επιθέσεις αναρχικών σε ελληνικές πρεσβείες σε όλον τον πλανήτη, εξαιτίας της εκκαθάρισης των Εξαρχείων από το οργανωμένο έγκλημα που επιχειρεί η κυβέρνηση.

Στην ηλεκτρονική σελίδα Squat.net δημοσιεύεται ανάρτηση με τίτλο: «Νέα Υόρκη: Ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης για την επίθεση στην ελληνική πρεσβεία». 

 Η εν λόγω ανάρτηση, που έχει εξάλλου δημοσιευτεί και στην ηλεκτρονική σελίδα Indymedia.org, αποτελεί μετάφραση στη γαλλική γλώσσα της αγγλόφωνης ανάρτησης με τίτλο: «Νέα Υόρκη: Ανακοίνωση των Anarchists Attack Unit για την επίθεση στην ελληνική πρεσβεία», που είναι διαθέσιμη στη σελίδα Anarchists Worldwide.

Εξάλλου, στη γαλλόφωνη σελίδα Sans Attendre Demain, δημοσιεύεται ανάρτηση με τίτλο: «Μόναχο, Γερμανία: Επίθεση στο ελληνικό προξενείο σε αλληλεγγύη με τα Εξάρχεια». Πρόκειται πάλι, για μετάφραση κειμένου από τη γερμανική γλώσσα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα Indymedia.

Να σημειωθεί ότι χθες η πρεσβεία μας στις Βρυξέλλες παρέμεινε κλειστή για τον φόβο επιθέσεων, αφού από τις από τις 18.00 έως τις 20.00 είχε  προγραμματισθεί διαδήλωση έξω από το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες (Rue de Petits Carnes, 6) από ομάδα αναρχικών του Βελγίου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή των Εξαρχείων.

Επίσης, σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, από τις 13.00 έως τις 15.00 (τοπική ώρα), θα πραγματοποιηθεί πάλι έξω από το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες συγκέντρωση που οργανώνει το Front Populaire Turc για να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση των μεταναστών στην Ελλάδα.

Για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνει κλειστό τις ώρες αυτές σήμερα και αύριο, και το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ε.Ε. που βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ