today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

“Έφυγε” ο φωτογράφος μόδας Πέτερ Λίντμπεργκ

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Πέτερ Λίντμπεργκ, ο Γερμανός φωτογράφος, γνωστός για ορισμένες από τις πιο εμβληματικές εικόνες της βιομηχανίας της μόδας.

Η είδηση ανακοινώθηκε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram: “Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Πέτερ Λίντμπεργκ στις 3 Σεπτεμβρίου 2019, σε ηλικία 74 ετών. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Πέτρα, την πρώτη σύζυγό του Άστριντ, τους τέσσερις γιους του Μπέντζαμιν, Τζέρεμι, Σάιμον, Τζόζεφ και επτά εγγόνια. Αφήνει ένα μεγάλο κενό”.

Ο φωτογράφος είχε μακρόχρονη συνεργασία με τη βρετανική Vogue και πιο πρόσφατα φωτογράφισε 15 αστέρες για το τεύχος “Forces For Change” του Σεπτεμβρίου του 2019, το οποίο επιμελήθηκε η δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν Μαρκλ.

Ο Γερμανός φωτογράφος έγινε πολύ γνωστός τη δεκαετία του 1990 για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες μοντέλων, όπως η Ναόμι Κάμπελ, η Λίντα Εβανγκελίστα και η Κέιτ Μος. Είναι ένας από τους φωτογράφους μόδας, στους οποίους οφείλεται η άνοδος των supermodels.

Γεννημένος το 1944 στην Πολωνία, ο Λίντμπεργκ συνεργάστηκε με πολλούς σχεδιαστές μόδας και διεθνή περιοδικά καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ