today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Αναστασιάδη

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ολλανδία επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το ΚΥΠΕ, Λευκωσία και Αθήνα συντονίζονται για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό σε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις διαβουλεύσεις με την Ειδική απεσταλμένη του ΓΓ, Τζέϊν Χολ Λουτ και την πρόοδο που σημειώνεται σχετικά με τους Όρους Αναφοράς, στην κατεύθυνση επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και άκουσε και τις δικές του απόψεις.

“Καταγράφεται πλήρης ταύτιση θέσεων Κύπρου και Ελλάδας και συμφωνία ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους. Στη διάρκεια της συνομιλίας τους συμφώνησαν όπως συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν μια διεξοδική συζήτηση, για τον πλήρη προγραμματισμό και συντονισμό των επόμενων βημάτων”, αναφέρει ο εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ