today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Συνάντηση Χ. Σταϊκούρα με τη ΓΣΕΒΕΕ

Την καθιέρωση ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανά επιχείρηση, ο οποίος θα σχετίζεται αποκλειστικά με τη χρήση τερματικού μηχανήματος POS και ηλεκτρονικών συναλλαγών, ζήτησε αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κουράση σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα.

Στην συνάντηση, η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τα οποία αφορούσαν:

– Την μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων

– Την διεύρυνση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και σε άλλα προϊόντα (πχ στον καφέ).

– Την καθιέρωση ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανά επιχείρηση, ο οποίος θα σχετίζεται αποκλειστικά με τη χρήση  τερματικού μηχανήματος POS και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

– Την καθιέρωση αφορολόγητου για έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα ώστε να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση των φορολογουμένων.

– Την αύξηση του μέγιστου ύψους κύκλου εργασιών για τους μη υπόχρεους υποβολής ΦΠΑ. Εναλλακτικά, για κύκλους εργασιών έως 30.000 Euro, ο επιτηδευματίας να τυγχάνει όμοιας μεταχείρισης όπως το φυσικό πρόσωπο- φορολογούμενος.

– Την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της προκαταβολής φόρου εισοδήματος επόμενου έτους, ο συντελεστής του οποίου ανέρχεται σήμερα στο 100% επηρεάζοντας αρνητικά την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ