today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Εβδομήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη (2 Σεπτεμβρίου 1944) και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει εκδηλώσεις στη μνήμη των 149 θυμάτων.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 31 Αυγούστου, με τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών και φωτογραφίας «Αντίδοτο Λήθης», την «16η Ποδηλατοδρομία Ειρήνης» και με θεατρική παράσταση στο Πέτρινο Γυμνάσιο Χορτιάτη, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση, λαμπαδηφορία και συναυλία.

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως, Βαρνάβα, τρισάγιο στο μνημείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ενώ το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα παρουσιάσει ένα θεατρικό αναλόγιο στον χώρο μαρτυρίου της οικίας Νταμπούδη.

Από την ανατολή έως και τη δύση του ήλιου της 2ας Σεπτεμβρίου, θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια, δημοτικά κτίρια, στα γραφεία οργανισμών Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και στα λοιπά καταστήματα και οικίες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ