Ε.Μακρόν ενόψει επίσκεψης Κ.Μητσοτάκη: Στρατηγική σύμπραξη με την Ελλάδα

312
EUROKINISSI

Για μια «Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας» και «για στρατηγική σύμπραξη» κάνει λόγο η γαλλική προεδρία σε μήνυμα στήριξης του Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα μας ενόψει της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι την Πέμπτη.

Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε επισήμως τη Δευτέρα ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον Έλληνα πρωθυπουργό «για να συζητήσουν το σύνολο των ευρωπαϊκών και διμερών θεμάτων, καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την ανατολική Μεσόγειο».

«Η Γαλλία βρισκόταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως και στο εξής για να συνοδεύσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις… Είναι σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την περιοχή η ενίσχυση αυτής της πολιτικής, οικονομικής και στρατηγική σύμπραξης» αναφέρει χαρακτηριστικά η γαλλική προεδρία.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη «θα είναι η πρώτη διμερής επίσκεψη μετά την κατά παράδοσιν επίσκεψη (του έλληνα πρωθυπουργού) στην Κύπρο», τονίζεται στην ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων.