today-is-a-good-day
19 C
Athens

Σε Εισαγγελέα προσφεύγει ο Δήμος Ιλίου για την εξαθλίωση του Πάρκου Τρίτση

Την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Ιλίου Νίκου Ζενέτου προκάλεσαν οι εικόνες – σοκ με νεκρά ψάρια και χελώνες που επιπλέουν σε μολυσμένα ύδατα στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”.

Ο κ. Ζενέτος έθεσε προ ημερησίας θέμα στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος, σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2019.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Ιλίου, ο Δήμαρχος κ. Ζενέτος Νίκος, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, εισάγει για συζήτηση το 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 § 3 του Ν. 3852/2010 και όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 77 § 3 του Ν. 4555/2018, που αφορά τη λήψη απόφασης για την εξουσιοδότηση και κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου για το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», καθώς είναι αναγκαία η άμεση κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Ιλίου έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, για την εγκατάλειψη του Πάρκου από το Φορέα Διαχείρισης και την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, με άμεσο κίνδυνο ανεπανόρθωτης καταστροφής του οικοσυστήματός του.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ