today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Νέες απειλές Ακάρ: Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας

Νέες προειδοποιήσεις εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος  επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ της “ειρηνικής διευθέτησης των ζητημάτων στη Μεσόγειο”, ωστόσο θα ήταν μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης χωρίς την Τουρκία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το sigmalive.com, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απηύθυνε εκ νέου την προειδοποίηση «κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας».

«Είμαστε υπέρ μιας ειρηνικής λύσης στην ανατ. Μεσόγειο. Θέλω να επαναλάβω ότι καμία λύση δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν περιλαμβάνει την Τουρκία. Θέλω να πω ότι είναι μάταιη οποιαδήποτε προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στα πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά προβλήματα με αποφάσεις που δεν μας συμπεριλαμβάνουν. Όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο. Έχουμε δικαιώματα και δίκια, που οι γείτονές μας θέλουμε να σεβαστούν. Θέλουμε να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας και τα δίκια μας. Δεν είναι απειλή όταν λέμε ‘κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμή μας’. Είμαστε αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας», ανέφερε.

Ο κ. Ακάρ αναφέρθηκε και στη Γαλάζια Πατρίδα, καλώντας τους γείτονες της Τουρκίας να σεβαστούν τα δικαιώματά τους. «Όταν μιλάμε για Γαλάζια Πατρίδα, εννοούμε μία περιοχή 462 χλμ. στην οποία περιλαμβάνεται και η θάλασσα και ο ουρανός. Έχουμε δικαιώματα που καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες και αναμένουμε από τους συνομιλητές μας και γείτονές μας να τα σεβαστούν. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε να προχωρήσουμε», είπε.

Πηγή: sigmalive.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ