today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας

Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. «Υπάρχει κράτος, άξιοι λειτουργοί που ξέρουν να δίνουν μάχες» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και ταυτόχρονα εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της Πυροσβεστικής, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όλων των φορέων και υπηρεσιών που εργάστηκαν σκληρά το δύσκολο, όπως το χαρακτήρισε, τριήμερο που περάσαμε για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων πυρκαγιών.

Επίσης, ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στον αριθμό 112 και τα μηνύματα που έχουν σταλεί, αλλά και στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που, όπως επισήμανε, αντιμετωπίστηκαν μέσα σε ένα μήνα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα εκδηλώθηκαν 1.302 πυρκαγιές, ενώ αντίστοιχα πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν εκδηλωθεί 735. Μόνο το τριήμερο, από το Σάββατο μέχρι και σήμερα, εκδηλώθηκαν 102 πυρκαγιές, ανέφερε χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα δύσκολες αυτές του Υμηττού, της Ελαφονήσου και του Μαραθώνα.

«Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι δήμοι, οι Περιφέρειες, ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μάς προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας ευχαριστίες ιδιαίτερα στη γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πρόσωπο του αεικίνητου, όπως είπε, γενικού γραμματέα, Νίκου Χαρδαλιά. «Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα, ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο» δήλωσε ο υπουργός και κατέληξε: «Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάστηκαν και απέδωσαν. Επίσης, για να πω στους συμπολίτες μας, είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλειά σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα γι’ αυτό, όμως σας χρειαζόμαστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας. Θα πάνε όλα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ