today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής

Την απόφαση να απαγορευθεί η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων, στο δάσος του Σέιχ Σου, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, έλαβε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους Θεσσαλονίκης (Σειχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων- Ασβεστοχωρίου-Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Χορτιάτη, μέχρι την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 07:30 το πρωί.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για την εφαρμογή του μέτρου ορίζονται δεκαέξι σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου, ως εξής: από την ΕΛ.ΑΣ: Στην διασταύρωση της οδού Ελαιώνων με την 17η Νοεμβρίου, πλησίον του υδροστομίου (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής), έμπροσθεν του αναψυκτηρίου «Λόφος» με απαγόρευση της εισόδου εντός του περιαστικού, στην συμβολή των οδών Εμμανουήλ Παππά (Ασβεστοχώρι) με την δασική οδό Φιλίππειο-Εξοχή, στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (έξοδο προς χωριό Εξοχή), την διασταύρωση Εξοχής (έξοδο χωριού) προς Ξενοδοχείο «Φιλίππειο».

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία: στην συμβολή της οδού Ανθέων με το δρόμο προς Φιλίππειο-Εξοχή στο Επταπύργιο, έμπροσθεν γηπέδου Κεραυνού (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πολίτες που κατευθύνονται στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο»), στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται επί της οδού Νεαπόλεως-Ρετζικίου, αμέσως μετά τον κόμβο Κ6 Νεαπόλεως της Περιφερειακής οδού και δεξιά (πρώην Πορσελάνα), Θέατρο Δάσους, στην είσοδο του δασικού δρόμου παραπλεύρως του Π.Κ. Κέδρινου Λόφου (Λυόμενο) και επί της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού στην προέκταση της οδού Χρ. Περραιβού προς το δάσος, στην Άνω Τούμπα.

Με την χρήση εμποδίων: στην είσοδο του δασικού δρόμου προς τον Λόφο Αντωνιάδη έξοδος κόμβου Νεάπολης (100 μ. μετά το φανάρι του κόμβου με κατεύθυνση ανατολικά στην περιφερειακή), στο δασικό δρόμο που βρίσκεται δεξιά στην έξοδο της αερογέφυρας Κατσιμίδου (προς τα δυτικά) προς την περιφερειακή οδό στον κόμβο Κ8 Τριανδρίας, στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται στην προέκταση της οδού Διαγόρα στο Κρυονέρι Άνω Τούμπα, πάνω από την περιφερειακή οδό, προς το χώρο αναψυχής, στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται 200 μέτρα πριν τον κόμβο Τούμπας επί της Περιφερειακής οδού, με κατεύθυνση από Ανατολικά προς Δυτικά, πλησίον της εισόδου της Κλινικής «Άγιος Λουκάς», στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται έναντι στρατοπέδου «Παπαπασχάλη» στο Πανόραμα.

Απαγόρευση Κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής

Την απαγόρευση Κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αποφασίστηκε, η  απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στις περιοχές: Χερσόνησο Κασσάνδρας-Περιοχή Μεσονήσι, κορυφογραμμή από Κασσανδρινό μέχρι Λουτρά Αγίας Παρασκευής, Χερσόνησο Σιθωνίας-Κορυφογραμμή από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι Συκιά, Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη-Κάκαβος μέχρι την Τετάρτη 14 Αυγούστου στις 7.00 το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ