today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Τι δείχνει το πρώτο πόρισμα

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις και οι μαρτυρίες για το μοιραίο δυστύχημα στο Πόρτο Χέλι, όταν το ταχύπλοο που οδηγούσε 44χρονος Γάλλος συγκρούστηκε με το καΐκι. Από τη σύγκρουση των δύο σκαφών, σκοτώθηκαν δύο αδέλφια 60 και 70 ετών και τραυματίστηκε σοβαρά η 60χρονη αδελφή τους η οποία νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ. Ο χειρίστης του ταχύπλοου αναμένεται να απολογηθεί αύριο Δευτέρα στην εισαγγελία Ναυπλίου.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων που παρουσίασε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ, ο χειριστής φέρεται να επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν την σύγκρουση, αντί να επιβραδύνει. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, η έρευνα φανερώνει ότι το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε χαρακτηριστικά: «Να σας πω λεπτομέρειες το τι χτυπήματα είχαν οι άνθρωποι, είναι μακάβριο. Ειλικρινά σας μιλάω, είναι μακάβριο». Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 44χρονος Γάλλος χειριστής κινούταν με μεγάλη ταχύτητα στην θαλάσσια περιοχή.

Οι Αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία. Αύριο θα γίνουν επίσης γνωστά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων που έγιναν στο 44χρονο Γάλλο για τυχόν κατανάλωση αλκοόλ πριν το δυστύχημα.

Ο 44χρονος έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και δήλωσε ότι δεν είδε το ψαράδικο. Ο δικηγόρος του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από την εμπλοκή του στην τραγωδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ