today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Παραδόθηκε ο χειριστής του ταχύπλοου

Αυτοβούλως και με το συνήγορό του παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Στο ταχύπλοο σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά). Στο πλαίσιο της προανάκρισης παραμένουν στο λιμεναρχείο.

Η τραυματισμένη γυναίκα που βρίσκονταν στο μικρό αλιευτικό σκάφος μεταφέρθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στη λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ