today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Επίσκεψη Γ.Κεφαλογιάννη και Ν.Μηταράκη στη Χίο για το έργο του αεροδρομίου

Με αντικείμενο την ολοκλήρωση του έργου αεροδρόμιο της Χίου επισκέφθηκαν σήμερα το νησί ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το έργο παρουσιάζει ουσιαστική πρόοδο καθώς παραδόθηκαν στις 2 Αυγούστου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα από τον τεχνικό σύμβουλο ένα πλήθος μελετών (τοπογραφική, συγκοινωνιακή, υδραυλική, αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική, φωτοσήμανσης, γεωτεχνική), ενώ έχουν υποβληθεί σχέδιο για την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) και σχέδια για τα συμβατικά τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Επόμενο βήμα αποτελεί η έγκριση των τροποποιημένων περιβαλλοντικών όρων, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Σεπτεμβρίου, με σκοπό να υποβληθεί η τροποποιημένο ΑΕΠΟ στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον συνάδελφο Γ. Κεφαλογιάννη που ανταποκρίθηκε άμεσα στο μακροχρόνιο αίτημα των πολιτών του νησιού μας για την ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου του Αεροδρομίου. Παρακολουθούμε στενά την πρόοδο του έργου και ήδη τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ολοκληρωθεί το συντομότερο αυτό το έργο πνοής για τη Χίο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ