Κ.Βελόπουλος: Η κυβέρνηση μιλά για λιγότερο κράτος αλλά δημιουργεί μεγάλο αριθμό επιτροπών

125
ΑΠΕ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, έφτιαξε ένα κάκιστο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί ήξερε ότι θα χάσει τις εκλογές», ανέφερε κατά τη σημερινή παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ μιλά για λιγότερο κράτος με το σχέδιο νόμου δημιουργεί μεγάλο αριθμών επιτροπών που δεν χρειάζονται, «για να βολευτούν παιδιά του κομματικού σωλήνα», όπως είπε.

«Το σχέδιο νόμου προβλέπει θέση υπαλλήλου εμφακέλωσης εντύπων την εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο Πανεπιστημιακό ‘Ασυλο, είπε ότι εκτός από το να μην εμποδίζεται η Αστυνομία να παρεμβαίνει όταν διαπράττονται αδικήματα θα πρέπει να γίνουν και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ώστε η υποτροπή στην τέλεση αδικημάτων που θεωρούνται πλημμελήματα όπως η κατασκευή μολότωφ να τιμωρείται αυστηρότερα.

«Αλλιώς», είπε, «η Αστυνομία θα τους συλλαμβάνει και ο ανακριτής θα τους αφήνει ελεύθερους. Η Αστυνομία θα γίνει γραφείο ταξιδίων για παραβάτες κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά διερωτώμενος γιατί η Βουλή δεν ασχολείται με τα θέματα αυτά. «Προτιμάτε να συζητάτε για την κ. Θάνου, αλλά δεν ξέρετε τι μπορεί να φέρει ένα τουρκικό γεωτρύπανο στα 20 ή στα 30 ναυτικά μίλια», κατέληξε.