today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Ηράκλειο: Γιορτή Μπανάνας στην Άρβη στις 9-11 Αυγούστου

Για τρίτη διαδοχική χρόνια, η Άρβη, το όμορφο ψαροχώρι του Λιβυκού με τις δυναμικές καλλιέργειες και τους δημιουργικούς ανθρώπους, είναι έτοιμο να υποδεχθεί, όσους θα βρεθούν στις εκδηλώσεις για την Γιορτή της Μπανάνας από τις 9-11 Αυγούστου.

«Στη γιορτή κάθε χρόνο δίνουν το “παρών” επισκέπτες απ’ όλη την Κρήτη και όλη την Ελλάδα και αποτελεί χαρά για όλους μας, να δείξουμε την φιλοξενία μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

Η Γιορτή της Μπανάνας είναι μία γιορτή της φύσης, της παράδοσης και του πολιτισμού, όπως διευκρίνισε ο κ. Μπαριτάκης που συμπλήρωσε ότι εδώ και έναν αιώνα στην Άρβη, τον τόπο με την πλούσια, δυναμική και πρωτοπόρα καλλιεργητική παράδοση, ευδοκιμεί η μπανάνα, το αγαπημένο φρούτο των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

«Είναι ένα πολύτιμο προϊόν με γλυκιά γεύση, πλούσιο άρωμα και ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες. Ένα φυτό όμορφο και ωφέλιμο για την οικονομία του τόπου. Μέσα από ομιλίες, φωτογραφικό υλικό και άλλα εκθέματα, συναυλίες και μουσικές βραδιές, θεατρική παράσταση, ξεναγήσεις και πολλά ακόμη δρώμενα, με ενεργό συμμετοχή της νεολαίας, οι συμμετέχοντες θα έλθουν σε επαφή με την ιστορία της καλλιέργειας της μπανάνας και συνολικά την ιστορία της Άρβης, θα δοκιμάσουν δωρεάν γευστικά εδέσματα και ποτά με βάση τη μπανάνα και θα χαρούν τη μουσική και το χορό στο φως του φεγγαριού».

Η γιορτή χρηματοδοτείται από το Τ.Π. CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου ενώ στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης, δυναμικής καλλιέργειας της μπανάνας, που αποτελεί οργανικό στοιχείο της σύγχρονης ταυτότητας του τόπου και μαζί της το σύνολο των επιτευγμάτων της περιοχής.

Μάλιστα στο κάλεσμά τους ανέφεραν: «Σε πείσμα της κρίσης, να ψηλαφήσουμε, μαζί με τους καλεσμένους μας, μία άλλη ποιότητα ζωής, στηριγμένη στην αειφόρο ανάπτυξη και στους ισχυρούς ανθρώπινους δεσμούς, σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και την ιστορία του τόπου μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ