today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το σχέδιο νόμου «Επιτελικό Κράτος: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης». Στην επί της αρχής ψηφοφορία, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε η Νέα Δημοκρατία. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για σειρά διατάξεων, ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία. Το αίτημα ονομαστικής είχε υποβληθεί για τα άρθρα 36 «Υπηρεσιακοί Γραμματείς Υπουργείων», 37 «Εξουσία τελικής υπογραφής Υπηρεσιακών Γραμματέων», 41 έως 44 δηλαδή το κεφάλαιο «Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς», τα άρθρα 82 έως 103 δηλαδή το Κεφάλαιο «Σύσταση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας», το άρθρο 118 δηλαδή εκείνο που αναφέρεται στις καταργούμενες διατάξεις.

Τα συγκεκριμένα άρθρα έγιναν και αυτά δεκτά, κατά πλειοψηφία, όπως και τα λοιπά άρθρα του νομοσχεδίου.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στα συγκεκριμένα άρθρα «όχι» ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε «όχι» στα άρθρα 41, 42, 43, 44, 88 και 90. Στα άλλα άρθρα που μπήκαν σε ονομαστική, το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «ναι». Το άρθρο 88 στο οποίο δηλώνει και το Κίνημα Αλλαγής «όχι», αφορά την επιλογή, τον διορισμό και το πλαίσιο καθηκόντων του Συμβουλίου Διοίκησης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Το άρθρο 90 αφορά στην επιλογή, τον διορισμό και το πλαίσιο καθηκόντων του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ