today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Η στρατηγική του Α.Τσίπρα: Επιστροφή στο πεζοδρόμιο με άλλοθι τις διάφορες “Θάνου”

Ένα  άλλοθι για να ανοίξει πόλεμο στην κυβέρνηση και να επιστρέψει από τον Σεπτέμβριο και ενόψει ΔΕΘ στους …δρόμους, βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσωπο της Βασιλικής Θάνου που με τροπολογία της ΝΔ απομακρύνεται από επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Του Κώστα Πασίση

O  πρώην Πρωθυπουργός, υπό την πίεση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αναζητεί το τελευταίο διάστημα θέματα  για να βγει στο «αντάρτικο» και κυρίως να περάσει το μήνυμα ότι είναι ο νέος ηγεμόνας της αντιπολίτευσης και της κεντροαριστεράς γενικότερα.

Μιλώντας στη Βουλή και ξεχνώντας τα όσα είχε πει προηγουμένως περί προγραμματικής αντιπολίτευσης, απείλησε ευθέως την κυβέρνηση, με απεργίες και  κινητοποιήσεις στους δρόμους.

«Η προσπάθεια επέλασης της κυβέρνησης στο κράτος δεν θα μείνει χωρίς αντιδράσεις από την κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του.

Η στάση αυτή φυσικά του Αλέξη Τσίπρα δεν αιφνιδίασε, ούτε έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην κυβέρνηση, καθώς γνωρίζουν εκ των προτέρων τις μελλοντικές κινήσεις του.

Ειδικά, όμως για το θέμα της Βασιλικής Θάνου υπέπεσε σε τραγική γκάφα καθώς τόσο η ΝΔ προεκλογικά είχε ξεκαθαρίσει τη θέση της για το πως θα κινηθεί μετεκλογικά, όσο και η κυρία Θάνου σε ανύποπτο χρόνο, είχε απαντήσει η ίδια στον …εαυτό της για το πως έπρεπε να κινηθεί.

Συγκεκριμένα η ΝΔ σε ανακοίνωση της είχε προειδοποιήσει την κυρία Θάνου. «Την ενημερώνουμε απλά ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αποκαταστήσει την αμερόληπτη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μετατρέψει σε τσιφλίκι του».

Ενώ το 2009 η κυρία Θάνου μιλώντας στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. «Οι συνταξιούχοι δικαστές δεν θα πρέπει να επισκέπτονται κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται νέες θέσεις, ειδικά καλά αμειβόμενες, όπως του επικεφαλής ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής»

Ο Αλέξης Τσίπρας, όλα αυτά τα γνώριζε, αλλά για άλλη μια φορά αγνόησέ τη φωνή της λογικής και σήκωσε μπαϊράκι για μικροκομματικούς λόγους.

Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ η «εξέγερση» Τσίπρα, όμως, πέραν των άλλων σχεδιασμών του, στοχεύει απευθείας στη ΔΕΘ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανίσει έναν οδικό χάρτη επιστροφής της χώρας στη κανονικότητα, παρουσιάζοντας το σχέδιο του που θα στηρίζεται στην ανάπτυξη μέσω της μείωσης των φόρων.

Στην πραγματικότητα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να ακυρώσει το θετικό αφήγημα του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και να «φρενάρει» τη δημοτικότητα της νέας κυβέρνησης.

Αυτός είναι τουλάχιστον ο σχεδιασμός επι χάρτου, που γίνεται στην Κουμουνδούρου.

Στο ερώτημα, αν το εν λόγω  σχέδιο μπορεί να ξεδιπλωθεί με επιτυχία στους δρόμους, η απάντηση έρχεται από έναν πρώην σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα.

«Ποιοι θα βγουν στους δρόμους; Τι θα ζητάνε ακριβώς; Φέρτε πίσω το ΕΚΑΣ που έδωσαν οι ίδιοι; Φέρτε πίσω τα αεροδρόμια και τα λιμάνια που έδωσαν οι ίδιοι; Ποιος θα τους ακολουθήσει στους δρόμους. Αν βγουν, θα είναι 5-10 άνθρωποι που μπορεί να είναι και λίγο γραφικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο πρώην …τσάρος της οικονομίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ