today-is-a-good-day
19.3 C
Athens

Το σχέδιο του Κ.Μητσοτάκη για να σπάσει το άβατο των Εξαρχείων

Μετά την κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα Πανεπιστήμια, σειρά παίρνει το περιβόητο «άβατο» των Εξαρχείων, που αποτελεί το δεύτερο μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και κορυφαία προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

Του Κώστα Πασίση

Το κυβερνητικό σχέδιο για τα Εξάρχεια και την ασφάλεια των πολιτών είναι έτοιμο και σταδιακά τίθεται σε εφαρμογή. Πρόκειται για ένα πλάνο δράσης με πολλές επιχειρησιακές πτυχές και αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας.
Τις τελευταίες ημέρες η περιοχή των Εξαρχείων βρίσκεται υπό έναν «αόρατο» κλοιό. Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει πλέον τι ακριβώς συμβαίνει, τις κινήσεις των κουκουλοφόρων και των πάσης φύσεως κακοποιών που δρουν στην περιοχή.

Στον έλεγχο της δραστηριότητας της περιοχής συμμετέχουν κατά τις νυκτερινές ώρες και ειδικά εξοπλισμένα drones που έχουν επιστρατευθεί από την ΕΛΑΣ.
Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας επιμένουν και λένε ότι για την επίλυση του προβλήματος, αρκεί η εφαρμογή του Νόμου και η ύπαρξη πραγματικής πολιτικής βούλησης, αλλά η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να «καθαρίσουν» τα Εξάρχεια και η περιοχή να αποδοθεί στους κατοίκους της, αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση «πόλεμο» και «αιματοχυσία».
Αυτή είναι μια «καθαρή» οδηγία που έδωσε από την πρώτη στιγμή στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος πρέπει να φέρει σε πέρας την αποστολή, χωρίς παρατράγουδα.

Όπως επισημαίνεται σήμερα κυκλικά των Εξαρχείων έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις που επι της ουσίας ελέγχουν ότι εισέρχεται και εξέρχεται από το «άβατο», ενώ σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθούν αθόρυβες στοχευμένες επιχειρήσεις ακριβείας, που παράλληλα θα αποτελούν και ένα μήνυμα στους αναρχοαυτόνομους ότι η «πρωτοκαθεδρία» τους τερματίζεται.

Αν το μήνυμα δεν φθάσει στους παραλήπτες, τότε θα τεθεί σε εφαρμογή η τρίτη και τελική φάση του σχεδίου Χρυσοχοΐδη.
Σημειώνεται, ότι ήδη η αστυνομία έχει προβεί σε επιχειρήσεις με εξαιρετικά αποτελέσματα, αναφορικά με τη διακίνηση ναρκωτικών.

«Η αστυνομία θα είναι παντού, γιατί αυτό επιβάλλει το Σύνταγμα και αυτό ζητάνε όλοι οι πολίτες. Οι πολίτες λοιπόν, ζητούν ασφάλεια. Η αστυνομία θα είναι στα Εξάρχεια έως ότου και ο τελευταίος χουλιγκάνος θα φύγει από εκεί, γιατί εκεί είναι το ορμητήριό του να καταστρέφει περιουσίες, καταστήματα, τις μητέρες που κυκλοφορούν µε τα παιδιά τους στους δρόμους, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους», είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάτι που καλείται πλέον να κάνει πράξη τα λόγια του.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί ότι τις τελευταίες ημέρες πέραν των σχεδίων για τον έλεγχο των Εξαρχείων, η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση τυχόν απόπειρας τρομοκρατικής ενέργειας, σε βάρος αστυνομικών, ως «αντίποινα», τόσο για την απελευθέρωση του Επαμεινώνδα Κορκονέα όσο και για τα τεκταινόμενα σχετικά με τα Εξάρχεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ