today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Με στόχο τα πλέι οφ συνεχίζεται το Champions League

Με τις πρώτες αναμετρήσεις για τον Γ΄ προκριματικό γύρο, συνεχίζεται το προσεχές διήμερο το Champions League. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι έντονο, καθώς τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός, διεκδικούν την πρόκριση στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προκειμένου να βρεθούν… ένα βήμα από την φάση των ομίλων.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (20:00) τον Αγιαξ, που μπορεί να «έχασε» τους Ντε Γιονγκ και Ντε Λιχτ, όμως παραμένει ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος. Ο «Αίαντας» άρχισε το ολλανδικό πρωτάθλημα με εκτός έδρας «γκέλα» (σ.σ. 2-2 με Φίτεσε), αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα παραταχθεί στην Τούμπα με επιθετικούς προσανατολισμούς, έτσι ώστε να πάρει το αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει φαβορι στο εν λόγω ζευγάρι. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής στην προετοιμασία και είναι έτοιμος για την υπέρβαση, απέναντι σε μία «μηχανή» παραγωγικότητας γκολ.

Σαφώς πιό εύκολο είναι το έργο του Ολυμπιακού, δεδομένου πως οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούνται την Τετάρτη (20:45) από την Μπασακσεχίρ. Η τουρκική ομάδα εντυπωσίασε στο τουρκικό πρωτάθλημα και εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Champions League, χάνοντας τον τίτλο στις τελευταίες αγωνιστικές από την Γαλατασαράϊ. Μεγάλο αστέρι των Τούρκων είναι ο Ρομπίνιο, που δεν θυμίζει σε καμμία περίπτωση το… πάλαι ποτέ σπουδαίο ταλέντο του διεθνούς ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός δείχνει αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, καθώς τόσο ο Ματιέ Βαλμπουενά στην επιθετική λειτουργία, όσο και ο Ρούμπεν Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, έχουν ενισχύσει ουσιαστικά την ομάδα, όπως φάνηκε και στις δύο αναμετρήσεις με την Βικτόρια Πλζεν.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, ο ΑΠΟΕΛ έχει μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης με τους Αζέρους της Καραμπάχ, η Κοπεγχάγη του Κάρλος Ζέκα θέλει θετικό αποτέλεσμα στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ φαβορί για την πρόκριση θεωρούνται η Πόρτο, η Σέλτικ και η Βασιλεία.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 6 Αυγούστου
20:00 ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Άγιαξ (Ολλανδία)
20:00 ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)
21:00 Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)
21:30 Μπριζ (Βέλγιο)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
21:45 Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Κοπεγχάγη (Δανία)

Τετάρτη 7 Αυγούστου
20:00 Κράσνονταρ (Ρωσία)-Πόρτο (Πορτογαλία)
20:45 Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα)
21:00 Κλουζ (Ρουμανία)-Σέλτικ (Σκωτία)
21:00 Βασιλεία (Ελβετία)-Λίντσερ (Αυστρία)
21:15 Μάριμπορ (Σλοβενία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ