today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Χίος: Ελεύθερος ο δήμαρχος, μετά το δυστύχημα με θύμα 19χρονο σε γήπεδο μπάσκετ

Ελεύθερος αφέθηκε, πριν από λίγο, ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, η οποία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του χθεσινοβραδινού δυστυχήματος με τον θάνατο 19χρονου από πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

 

Ο δήμαρχος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

 

Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

 

Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ