today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Αντιπροσωπεία της Ιερής Κοινότητας του Αγίου Όρους στο Φανάρι

Συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε, σήμερα, αντιπροσωπεία της Ιερής Κοινότητας του Αγίου Όρους, αποτελούμενη από τους μοναχούς Νικόδημο Λαυριώτη, Νικόδημο Αγιοπαυλίτη και τον ιερομόναχο Σισώη Ξενοφωντινό, προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Παναγιώτατος, από 19 έως 22 Οκτωβρίου, στο ‘Αγιον Όρος.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στην Ι. Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο ‘Αγιον Όρος. Στον αρσανά της Μονής θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή του από τον πρωτεπιστάτη, τους καθηγουμένους και τους αντιπροσώπους των 20 Αθωνικών Ιερών Μονών. Την επομένη, θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ανέγερσή του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία «’Αξιόν Εστι», στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι. Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράι), Αγίου Παντελεήμονος και Προφήτη Ηλία.

Κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου με την αντιπροσωπεία της Ιερής Κοινότητας παρέστη και ο υπογραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, διάκονος Γρηγόριος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ