today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Ν.Κεραμέως: Καταργούνται οι “πράσινες” και οι “κόκκινες” σχολές

Αλλαγές στο σύστημα με το οποίο θα δώσουν Πανελλαδικές οι μαθητές το 2020 , ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Εξήγησε ότι θα μειωθεί η ύλη στα μαθήματα, θα ανακοινωθούν κάποιες αλλαγές που αφορούν τη συνεξέταση Νέων και Λογοτεχνίας και θα καταργηθεί η κατηγοριοποίηση πράσινων και κόκκινων σχολών.

«Το εύκολο θα ήταν να πούμε ότι καταργούμε το σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάνουμε, κρατάμε το σύστημα και θα ανακοινώσουμε έναν εξορθολογισμό της ύλης τόνισε η κ. Κεραμέως σε συνέντευξη που παραχώρησε στο OPEN.

Για τους μαθητές που έδωσαν πανελλαδικές το 2019 και θα ξαναδώσουν το 2020, ξεκαθάρισε ότι θα δώσουν με το ίδιο σύστημα.

Αναφερόμενη στη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια τόνισε ότι «στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι τα πανεπιστήμια να ορίζουν τους εισακτέους και μια βάση εισαγωγής. Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα που τα πανεπιστήμια και τα σχολεία θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα». Για το ζήτημα του ασύλου δήλωσε ότι με το νόμο για την κατάργησή του «Θωρακίζεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ