today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Επαγρύπνηση ΥΠΑΑΤ για την αφρικανική πανώλη των χοίρων

Η πρόληψη για την αποφυγή μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης των συναντήσεων που έγιναν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταξύ της υφυπουργού, Φωτεινής Αραμπατζή και εκπροσώπων της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Με δεδομένο ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νόσου στη Βουλγαρία, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε ότι η θωράκιση της ελληνικής κτηνοτροφίας από τη ζωονόσο αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του υπουργείου.

Από πλευράς των κτηνιατρικών υπηρεσιών όπως πρόσθεσε έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για αποτροπή της νόσου στη χώρα μας.

Από τη μεριά τους οι εκπρόσωποι των κυνηγών και των χοιροτρόφων διαβεβαίωσαν την υφυπουργό ότι θα συνδράμουν στις προσπάθειες πρόληψης και θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία τόσο με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όσο και με τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Οι εκπρόσωποι των χοιροτρόφων έθιξαν το θέμα της πάταξης των παράνομων ελληνοποιήσεων καθώς και στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων του κλάδου.

Αναφερόμενη σε αυτά τα θέματα, η κ. Αραμπατζή εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων, την ανάταξη του τομέα της κτηνοτροφίας και του σημαντικού, για την εθνική οικονομία, κλάδου της χοιροτροφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ