today-is-a-good-day
13.8 C
Athens

Σ. Φάμελλος: Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διεκδικεί και δεν διαπραγματεύεται;

«Θα θέλαμε να μας εξηγήσει η νέα κυβέρνηση γιατί δεν διαπραγματεύεται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και δεν αξιοποιεί το γνωστό ως μαξιλάρι ρευστότητας που είχαμε προτείνει προεκλογικά», δήλωσε ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον ΣΚΑΪ.

Ο βουλευτής είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «οφείλει να μας πει αν τελικά συμφωνεί με τις δημοσιονομικές προβλέψεις της δικής μας κυβέρνησης ή με τις προεκλογικές προβλέψεις του κυρίου Στουρνάρα που ισχυριζόταν ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2019».

«Σήμερα πάντως», πρόσθεσε, «ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο κύριος Σταϊκούρας, παραδέχεται τελικά ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι πιάνονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Για να σχολιάσει: «Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ήταν ψευδείς οι προεκλογικές δηλώσεις του κυρίου Στουρνάρα».

Μεταξύ άλλων, έθεσε το ερώτημα «γιατί η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιλέγει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ ακόμα και για περιουσίες που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ», για να τονίσει: «Δεν θα ήταν σκόπιμο με αυτά τα 30 εκατ. ευρώ, που είναι η ελάφρυνση για τις περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ, να κατασκευαστεί ένα νοσοκομείο ή δέκα μονάδες ανακύκλωσης;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ