today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Ν.Παππάς για Ελληνικό: Εμείς προχωρήσαμε την επένδυση

 

«Στο Ελληνικό έγινε μία αγορά, η οποία δεν είχε καν τοπογραφικό», δήλωσε ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, τονίζοντας πως «δεν ορίζονταν σαφώς το τι ακριβώς αφορούσε η αγοροπωλησία».

Σχετικά με τις καθυστερήσεις που κατήγγειλε η Lamda Development, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ότι «αφορούσαν τις πρακτικές της εταιρείας και τον χρόνο κατάθεσης των μελετών».

Ο τομεάρχης Οικονομίας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί την υπόθεση της έκδοσης των αναμενόμενων ΚΥΑ, ενώ σημείωσε πως η τοποθέτηση του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρη Οικονόμου, στο κυβερνητικό σχήμα, εγείρει «ένα κορυφαίο ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων, διότι ο κ. Οικονόμου, ο οποίος υπερασπιζόταν ως εχθές τα συμφέροντα της Lamda Development, άλλαξε εν μία νυκτί μεριά του τραπεζιού και πλέον υποτίθεται πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Αναφορικά με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τόνισε ότι «οι χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν δείχνουν ότι η χώρα μας είναι πρώτη στην αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις υπήρξαν τον περασμένο Απρίλιο και από τον τότε πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Σε σχέση με τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ. Παππάς επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «το μείζον είναι η εγκατάλειψη εδάφους από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την εκ νέου αύξηση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία εμείς είχαμε μειώσει από 3,5% σε 2,5% για τα έτη 2020 ως 2022, με τη χρήση μέρους του “αποθέματος”». Πρόσθεσε πως «αυτή η κίνηση δεν δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο», υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ή θα κάνει περικοπές ή θα ακυρώσει πάρα πολλές από τις δεσμεύσεις του για φοροελαφρύνσεις».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, έκανε λόγο για προσπάθεια κομματικοποίησης της δημόσιας διοίκησης και συγκέντρωσης εξουσιών, άρα και ευθυνών στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ