Γκολομέεβ: «Και τώρα …τελικός»

ΑΠΕ

Με δυο πολύ σπουδαίες προκρίσεις για τους απογευματινούς ημιτελικούς ξεκίνησε για τα ελληνικά χρώματα η 6ημέρα της κολύμβησης στο 18οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα στην Γκουανζού της Κορέας.

Ο Κρίστιαν Γκολομεεβ ήταν εξαιρετικός στον προκριματικό των 50μ. ελευθέρου και τερμάτισε σε 21.80 σημειώνοντας την 6ηκαλύτερη επίδοση από τους 130 αθλητές που αγωνίστηκαν και βέβαια πήρε την πρόκριση στον απογευματινό ημιτελικό που αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 20:00 τοπική (14:00 ώρα Ελλάδας-απευθείας ERTSports). Παρά την πρώτη άκυρη εκκίνηση που έκανε ο Ιταλός Ντότο ο Έλληνας κολυμβητής που ήταν 7οςπριν δυο χρόνια στον αντίστοιχο τελικό της Βουδαπέστης έμεινε συγκεντρωμένος και πήρε τη 2ηθέση στη σειρά του πίσω από τον Βρετανό Πράουντ που τερμάτισε σε 21.69.

«Καλός χρόνος, όσο χρειαζόταν για να περάσω . Τώρα το απόγευμα πιο συγκεντρωμένος πιο ξύπνιος να περάσω στον τελικό. Ένιωθα καλά , δεν το πήγα 100%, έχω ακόμα να δώσω» τόνισε λίγο μετά την κούρσα του δίνοντας ραντεβού για μετά τον ημιτελικό.

Ντουντουνάκη «Τώρα ένα πανελλήνιο ρεκόρ»
Μετά το όριο για το Τόκιο που έπιασε την 1ημέρα του παγκοσμίου στα 100μ. πεταλούδας  η Άννα Ντουντουνάκη  σφράγισε και την πρόκρισή της στον ημιτελικό των 50μ. πεταλούδας χάρις το 26.26 που σημείωσε στον προκριματικό επίδοση που της χάρισε την 16ηθέση και την ευκαιρία να βελτιώσει το χρόνο της στον απογευματινό ημιτελικό.  «Πρωί δεν έχω ξανακολυμπήσει τόσο γρηγορα. Ένιωθα καλά από το πρωί, μακάρι να βγει ένα πανελλήνιο ρεκόρ (σσ δικό της με 26.22) το απόγευμα. Ήθελα να περάσω ημιτελικό ,πίστευα ότι ήταν εφικτό  αλλά δεν ήμουν και σίγουρη γιατί το πρωί ποτέ δεν ξέρεις στα 50μ.  είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες , δεν έχω ξαναπεράσει σε ημιτελικό στο συγκεκριμένο αγώνισμα και οι πρώτες 16 ήταν και πιο γρήγορες από μένα. Οπότε είμαι πολύ ικανοποιημένη που έβγαλα ένα χρόνο κοντά στο ρεκόρ μου πρωί. Εδώ ήρθα για ένα όριο  βασικά. Από την στιγμή που έρχονται και οι ημιτελικοί άμα έρθει και ένα πανελλήνιο ρεκόρ θα είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη»

Ανδρέας Βαζάιος «Άδειασα μετά το 200άρι»
Φανερά επηρεασμένος από την κακή εμφάνιση στα 200μ. μικτής ατομικής ο Ανδρέας Βαζαίος δεν κατάφερε να πετύχει ένα καλό χρόνο και στα 100μ. πεταλούδας. Ο 25χρονος κολυμβητής τερμάτισε σε 53.41 στον προκριματικό και κατέλαβε την 29ηθέση ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στο 18οΠαγκόσμιο πρωτάθλημα κρατώντας μόνο τη συμμετοχή στη σκυταλοδρομία 4Χ100 ελεύθερο που έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. «Μετά το 200άρι της μικτής απογοητεύτηκα πολύ, «άδειασα» ψυχολογικά γιατί περίμενα αυτή τη κούρσα καιρό .  Προσπάθησα να ξαναμπώ σε ρυθμό αγώνων να μην παρατήσω την κούρσα αλλά δεν βγήκε .Είναι λογικό όταν δεν έρχεται ένας στόχος να υπάρχει μια απογοήτευση. Σήμερα προσπάθησα να κάνω μια κούρσα για μένα αλλά δυστυχώς βγήκε πάλι ένα κακό αποτέλεσμα μακριά και απο το ρεκόρ μου. Όπως είχα πει η χρονιά μου φέτος ήταν δύσκολη , αντιμετώπιζα κάποια θέματα υγείας   τα οποία συνεχίζουν να με κρατάνε λίγο πίσω και πιο πολύ ψυχολογικά . Σίγουρα εδώ στο Παγκόσμιο ως ομάδα βάζοντας και την σκυταλοδρομία μέσα η παρουσία μας είναι πετυχημένη. Ατομικά πλέον θα πρέπει να κυνηγήσω το ατομικό όριο για τους Ολυμπιακούς σε κάποια άλλη διοργάνωση στο χρόνο που μου απομένει» .