today-is-a-good-day
19 C
Athens

«Καμίνι» η Ευρώπη – Ιστορικό ρεκόρ ζέστης στη Γαλλία

Το Παρίσι κατέρριψε σήμερα το ιστορικό ρεκόρ ζέστης, που είχε καταγραφεί πριν από 70 χρόνια, με τον υδράργυρο να έχει εκτοξευθεί στους 42,4 βαθμούς Κελσίου στις 15.20 τοπική ώρα, στον σταθμό Παρίσι-Μονσουρί, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Météo-France.

Το ρεκόρ είχε καταρριφθεί από νωρίς το απόγευμα με 41 βαθμούς Κελσίου και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι είναι πιθανή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας έως το βράδυ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας προβλέπει ακόμη και 43 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή του Παρισιού για σήμερα.

Από την έναρξη των μετρήσεων το 1873, στο Παρίσι ο υδράργυρος δεν είχε υπερβεί τους 40 βαθμούς Κελσίου παρά μονάχα μία φορά, την 28η Ιουλίου του 1947 με 40,4 βαθμούς Κελσίου.

Στη Γερμανία, η θερμοκρασία ανέβηκε σήμερα για πρώτη φορά άνω των 41 βαθμών Κελσίου και αναμένεται περαιτέρω άνοδος αργότερα, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία DWD.

Το νέο προσωρινό ρεκόρ, 41,5 βαθμών Κελσίου, καταγράφηκε στο Λίνγκεν, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Νέος ρεκόρ ζέστης καταρρίφθηκε και στην Ολλανδία, όπου η θερμοκρασία έφθασε σήμερα τους 41,7 βαθμούς Κελσίου.

Είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην χώρα, όπου ο υδράργυρος δεν έχει ξεπεράσει ποτέ του 40 ° C.

Το Βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας της Ολλανδίας ανακοίνωσε στο Twitter ότι η θερμοκρασία των 41,7 ° C. μετρήθηκε στο Ντέελεν της ανατολικής Ολλανδίας στις 14.15 τοπική ώρα.

Το προηγούμενο ρεκόρ, που χρονολογείτο από το 1944, με 38,6 ° C , καταρρίφθηκε χθες.

Στο Βέλγιο, τα θερμόμετρα έδειξαν 40,6 βαθμούς Κελσίου το απόγευμα τοπική ώρα στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό τμήμα, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα, έγινε γνωστό από τον Ντάβιντ Ντεχενάου, τον επικεφαλής μετεωρολόγο της μετεωρολογικής υπηρεσίας IRM.

«Νέο εθνικό ρεκόρ στο Βέλγιο: 40,6 βαθμοί στο Κλάιν Μπρόγκελ τώρα και δεν έχει τίποτα τελειώσει ακόμα! Απίστευτο!» έγραψε σε tweet ο μετεωρολόγος λίγο μετά τις 15.00 τοπική ώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ