today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Θ.Φωτίου: Με πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

«Η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, αφού γελοιοποιήθηκε υποσχόμενη 180 ευρώ σε κάθε παιδί τον μήνα για είσοδο σε βρεφονηπιακό, όταν το κράτος πλήρωνε ήδη 210 ευρώ κατά μέσο όρο, υποσχέθηκε στη συνέχεια προεκλογικά ότι όλα τα παιδιά θα έχουν είσοδο σε βρεφονηπιακούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό το είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ», Αυτό αναφέρει, σε δήλωσή της, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναπληρώτρια τομεάρχης, αρμόδια για την Κοινωνική Πρόνοια, Θεανώ Φωτίου.

Η κ. Φωτίου σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήρωσε την υπόσχεσή του ότι όλα τα παιδιά θα έχουν δωρεάν πρόσβαση μέσα στο 2019 σε βρεφονηπιακούς σταθμούς», τονίζοντας ότι δόθηκε η δυνατότητα πρόσβασης και στα παιδιά ανέργων και φτωχών μητέρων, όπως και όλων των μεσαίων στρωμάτων με εισοδήματα έως 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Επισημαίνει, δε, ότι 155.000 παιδιά απέκτησαν δωρεάν είσοδο σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, υποστηρίζει ότι φέτος δόθηκαν συνολικά 270 εκατ. ευρώ, «από τα οποία μόνο 60 εκατ. από το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δωρεάν θέση σε σταθμό», υπογραμμίζοντας πως «η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφτηκε στις 30/5/2019 και η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ δημοσιεύτηκε στις 7/6/2019».

Η κ. Φωτίου αναφέρει ότι δεν προκαλεί εντύπωση η αφωνία των φιλικών προς τη ΝΔ ΜΜΕ «γι’ αυτό το μεγάλο γεγονός, όταν επί τρία χρόνια τέτοια εποχή είχαμε πολυήμερη επικαιρότητα με οιμωγές κατά του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά το δημογραφικό ζήτημα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα που απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα και συνδυασμένες πολιτικές, όπως περιγράφει και το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής που εκδόθηκε στις 5/3/2019». Προτρέπει, δε, «το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να ενημερωθεί σχετικά και να αποφεύγει εξαγγελίες περί ενίσχυσης των μητέρων που τεκνοποιούν πριν από τα 30, [σ.σ.: εξαγγελίες] οι οποίες αποδεικνύουν άγνοια για τη σημερινή κατάσταση των γυναικών, τόσο ως προς τις συνθήκες του εργασιακού τους βίου, όσο και ως προς τις νέες μορφές νοικοκυριών (μονογονεϊκές οικογένειες, σύμφωνο συμβίωσης, αναδοχή και υιοθεσία)».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ