today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Καταστροφολογεί η κυβέρνηση για την ΔΕΗ, λέει τώρα Σ.Φάμελλος και ζητά συζήτηση

Την ανάγκη διεξαγωγής μιας σοβαρής συζήτησης «όταν θα είναι έτοιμη η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ» για την ΔΕΗ υπογράμμισε ο βουλευτής και τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σημειώνοντας ότι «η καταστροφολογία του κ. Χατζηδάκη επιβαρύνει, αντί να βοηθάει τη θέση της ΔΕΗ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος, είπε, μεταξύ άλλων, στην ΕΡΤ 1, ότι η συζήτηση «που γίνεται με παραπλανητικά στοιχεία και μόνο με λογιστικούς όρους, δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματική θέση της εταιρείας».

Υπογράμμισε ότι η ΔΕΗ «αποτελεί εθνικό κεφάλαιο», προσθέτοντας ότι «η σημερινή κυβέρνηση επιλέγει να παραβλέπει τον αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό της ρόλο και την αξία της εργασίας που δημιουργεί».

Αναφερόμενος στο πλάνο ιδιωτικοποίησης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), είπε ότι υπάρχει κίνδυνος, «η ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, να αποστερήσει τη ΔΕΗ από ένα ιδιαιτέρως πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που της αποφέρει 350 εκατ. ευρώ EBITDA ανά έτος. Η στέρηση παγίων και κερδών θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ΔΕΗ και του δανεισμού της. Από την άλλη, η πρόταση αυτή αφορά σε ένα σταθερό, κερδοφόρο, φυσικό μονοπώλιο. Δεν αφορά σε νέες επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα. Φοβόμαστε ακόμη ότι, το ίδιο σχέδιο που επικαλούνται ως σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ, είτε το γνωρίζουν είτε όχι, μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Για αυτό επιμένουμε σε μία σοβαρή συζήτηση».

Τέλος, ο κ. Φάμελλος, διέψευσε τα περί μη διεκδίκησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ τα προηγούμενα χρόνια, καθώς έχουν ήδη ανατεθεί σε δικηγορικά γραφεία, όπως είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ