today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Η Nissan σχεδιάζει να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Η Nissan Motor Co Ltd σχεδιάζει να καταργήσει πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως για να ανακάμψει, δήλωσε ενημερωμένη πηγή σήμερα, εξέλιξη που δείχνει πως η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δεν έχει ακόμη συνέλθει μετά την αποπομπή του πρώην προέδρου του διοικητικού της συμβουλίου Κάρλος Γκοσν, έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της.

Στις καταργήσεις περιλαμβάνονται οι 4.800 απολύσεις που ανακοινώθηκαν τον Μάιο. Θα γίνουν κυρίως σε εργοστάσιο στο εξωτερικό με χαμηλό βαθμό αξιοποίησης, δήλωσε η πηγή, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα δημοσιοποιηθεί μαζί με τα αποτελέσματα χρήσης του τριμήνου αύριο Πέμπτη. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo αργά χθες βράδυ.

Εκπρόσωπος της Νίσαν είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν. Τον Μάιο η διοίκηση της Νίσαν προέβλεψε μείωση κατά 28% των ετήσιων λειτουργικών κερδών της μετά την πτώση 45% που είχε καταγράψει την περασμένη χρονιά, γεγονός που σημαίνει πως οδεύει να καταγράψει τις χειρότερες επιδόσεις της τελευταίας ενδεκαετίας.

Η συμμαχία της με τη γαλλική Renault έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μετά τη σύλληψη του Γκοσν στα τέλη της περασμένης χρονιάς, την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για οικονομικά αδικήματα και την αποπομπή του από τη διοίκηση της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ