Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αττική. Κατέρρευσαν τουλάχιστον 3 παλιά κτίρια (βίντεο)

23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, πολύ κοντά στη Μαγούλα επίκεντρο. 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου και σε μόλις 12 χλμ βάθος.

Αυτή την ώρα συνεχίζονται οι ισχυροί μετασεισμοί, μεγαλύτεροι των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τα βίντεο που ακολουθούν είναι από την ώρα του σεισμού των 5,1 Ρίχτερ

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, ενώ στην Δραπετσώνα κατέρρευσε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην πύλη Ε1.

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Σοφάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ μετά το σεισμό υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες.

Σε πολλές περιοχές της Αθήνας οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους.

Ο σεισμός προκάλεσε διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώθηκε ότι σήμερα στις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας.