today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Χάσμα μεταξύ Τσίπρα – Τσακαλώτου: “Άντε μην τα πάρω στο κρανίο”!

Η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χθες στην Βουλή, δεν ήταν ανέφελη.

Μια συνεδρίαση που άρχισε “γλυκά”, με τα γλυκά που κέρασε ο εορτάζων Νίκος Παππάς στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε με ένταση καθώς προηγήθηκε ένα “μίνι” θερμό επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και τις γκρίνιες από βουλευτές της επαρχίας.

Οι εν λόγω βουλευτές αφενός είναι δυσαρεστημένοι με τον κανόνα του κόμματος περί παραχώρησης του ενος από τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούνται, στο κόμμα, αφετέρου βρίσκουν υψηλό το ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης που καλούνται να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τσακαλώτος: Και τι να πούμε;

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτήκοες μάρτυρες, σημειώθηκε ένταση στην αρχή της συνεδρίασης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα, όταν επικράτησε “παγωμάρα” στο …ακροατήριο για το πώς θα κυλήσουν οι ομιλίες.

Στο σημείο αυτό, φέρεται να παρεμβαίνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και να διερωτάται: Και τι να πούμε; Με ποια ατζέντα θα συζητήσουμε αφού δεν υπάρχει ατζέντα.

Επ αυτού, κατά άλλους, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να έθεσε και ζήτημα για το πώς προέκυψαν τα ονόματα που διέρρευσαν χθες πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο για το νέο προεδρείο και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο!

(Επιμένουν εξάλλου οι πληροφορίες ότι οι “53” διατηρούν επιφυλάξεις για ορισμένες επιλογές του κ. Τσίπρα).

Της παρέμβασης Τσακαλώτου, ακολούθησε μια γενική …οχλαγωγία και κάποιος από τα βορεινά έδρανα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μιλά δυνατότερα ώστε να ακούγεται.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανώς εκνευρισμένος , απάντησε: Άντε μην τα πάρω στο κρανίο! και ατζέντα έχουμε και πρόγραμμα!

Γκρίνιες και Σκουρλέτης

Εν τω μεταξύ, το δικό τους μαράζι έχουν βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι αρνούνται να συνθηκολογήσουν με την ιδέα ( καίτοι είναι κανόνας του κόμματος και τον έχουν υπογράψει προκειμένου να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ), ότι θα παραχωρούν έναν επιστημονικό συνεργάτη τους στο κόμμα για να αξιοποιείται εκεί όπου αποφασίζεται κεντρικά.

Ζήτημα έθεσαν και για τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης επιστρέφει – βάσει του κανονισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επ αυτού, τον λόγο πήρε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης , υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για κανόνα και υποχρεώσεις που έχουν συνομολογήσει άπαντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ