today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού όπου χρειάζεται.

Πρέπει να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών

Στις άμεσες δράσεις στον κρίσιμο κλάδο της δημόσιας Υγείας με σκοπό πάντα την ανακούφιση των ασθενών, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, και ευχήθηκε καλή δουλειά σε όλους τους εργαζόμενους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ανάγκη να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών και κυρίως των καρκινοπαθών που μερικές φορές φθάνει σε μήνες καθώς και για τη διανομή φαρμάκων κατ οίκον.

Επίσης αναφέρθηκε στις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα κατευθυνθούν εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη και άμεση ανάγκη. Έδωσε δε διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα υγείας θα έχει σύντομα τον ικανό αριθμό νοσηλευτών για να καλύψουν καίρια κενά όπως στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεσμεύεται για μία τολμηρή καινοτόμα πολιτική πρόληψης και στήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ώστε να μην σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Κλείνοντας είπε ότι «Θέλω να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ. Καταβάλλουν συχνά μία υπεράνθρωπη προσπάθεια. Τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Ετοιμάζουμε ένα τολμηρό άλμα στο μέλλον προς όφελος πάντα των πολιτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την επίσκεψή του που όπως ανέφερε δείχνει την μέριμνα της νέας κυβέρνησης για τον άνθρωπο. Το υπουργείο Υγείας ικανοποιεί τις ανθρώπινες ανάγκες, ανέφερε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να το μετατρέψουμε από υπουργείο της απόγνωσης σε υπουργείο της ελπίδας. Τέλος, ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν που είναι ανάλογες.

Ο πρωθυπουργός έφθασε ακριβώς στη 1:00 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, όπως είχε κάνει και με τα άλλα δύο υπουργεία που έχει επισκεφθεί. Τον υποδέχθηκε έξω από την είσοδο, στα σκαλιά ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Στο εσωτερικό εργαζόμενοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και ευχές. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο στο γραφείο του κ. Κικίλια όπου και έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη που τον συνόδευε από το Μαξίμου και του Στέλιου Πέτσα που είχε φθάσει νωρίτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ