today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Συνάντηση Λ.Αυγενάκη με τα μέλη του ΕΣΚΑΝ: Να στηρίξουμε τον “καθαρό” αθλητισμό

Συνάντηση με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Τα μέλη του Συμβουλίου ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες του φορέα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέθεσαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΚΑΝ.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της άμεσης ενίσχυσης και στήριξης της αποστολής και του έργου του ΕΣΚΑΝ, που ενόψει του προσεχούς Ολυμπιακού Έτους θα έχει ακόμα πιο αυξημένο φόρτο, καθώς το Συμβούλιο ουσιαστικά αποτελεί τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες του Υπουργείου με επιστημονικούς, θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης, κυρίως των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ