today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

ΑΔΕΔΥ εναντίον Δ.Βίτσα. Τον κατηγορούν για άδικη και προσβλητική συμπεριφορά

Τα πυρά της εναντίον του απερχόμενου υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Δημήτρη Βίτσα, εξαπολύει η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την σύστασή του στον διάδοχό του για άσκηση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος υπαλλήλων του Υπουργείου, επειδή διαφώνησαν με το περιεχόμενο σχεδίου Υπουργικής Απόφασης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι:

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει να επισημάνει τα εξής:

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια του απερχόμενου Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, που συστήνει στον διάδοχό του την άσκηση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος υπαλλήλων του Υπουργείου του, επειδή διαφώνησαν με το περιεχόμενο σχεδίου Υπουργικής Απόφασης.

Ενημερώνουμε τον τέως Υπουργό -κάτι που θα όφειλε να γνωρίζει- πως ο Δημόσιος λειτουργός όχι μόνο δικαιούται αλλά και οφείλει να διατυπώνει εγγράφως τις διαφωνίες του σε περιπτώσεις διαπίστωσης προβληματικών ή παράτυπων διαδικασιών. Αυτό είναι κατοχυρωμένο συνταγματικό δικαίωμα το οποίο αποτυπώνεται και στον κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Θεωρούμε, επίσης, τη συμπεριφορά του άδικη και προσβλητική προς τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης, ενόσω είναι γνωστό πως όλοι οι υπάλληλοι του νεότευκτον ΥΜΕΠΟ, υπερέβαλαν εαυτό για να στηρίξουν την μεταναστευτική πολιτική κάτω από πολύ αντίξοες και για αυτούς συνθήκες.

Αντί επαίνου, λοιπόν, ψόγος προς τους συνεργάτες του ο τέως Υπουργός.

Καλούμε, τέλος, τον διάδοχό του να αγνοήσει τις άστοχες υποδείξεις του προκατόχου του ρίχνοντάς τες στον κάλαθο των αχρήστων όπως τους αρμόζει και να αναζητήσει τη συνεργασία και συνεννόηση με τους αξιόλογους υπαλλήλους και διευθυντικά στελέχη των υπηρεσιών του.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ