today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε νοτιοανατολικά της πόλης Τερνέιτ, στο αρχιπελάγους των Μολούκων, που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας, ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 168 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της Τερνέιτ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή θύματα.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι. Έπειτα από περίπου 30 λεπτά ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υπηρεσίας.

“Δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές στις υποδομές προς το παρόν”, δήλωσε ο Ικσάν Σουμπούρ, ένας αξιωματούχος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας, που εδρεύει στην Νότια Αλμαχέρα, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Μολούκων που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

“Αλλά οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν και βγήκαν από τα σπίτια τους. Κάποιοι κατοικούν κοντά στον ωκεανό και μεταφέρθηκαν σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο”, δήλωσε ο ίδιος τηλεφωνικώς στο Reuters.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ