today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

Γ.Στουρνάρας: Περιθώρια συμβιβασμού με τους θεσμούς για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για συμβιβαστική λύση, σε ό,τι αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ μίλησε στην συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” για την στοχοποίησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Περιθώρια συμβιβαστικής λύσης κυβέρνησης – πιστωτών στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων, η οποία θα προβλέπει μείωση του στόχου του 3,5% του ΑΕΠ έναντι επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων, βλέπει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” χαρακτηρίζει “σοβαρή πρόκληση” την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ φέτος μετά το επεκτατικό δημοσιονομικό πακέτο του Μαΐου.

Ο κ. Στουρνάρας σημειώνει πως αν η κυβέρνηση λάβει αξιόπιστα μέτρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων η οικονομία θα εισέλθει γρήγορα σε έναν ενάρετο αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο αξιοπιστίας-εμπιστοσύνης-ανάπτυξης. Η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολίτικης με ελάφρυνση του φορολογικού βάρους εργαζομένων και επιχειρήσεων αποτελεί αδήριτη ανάγκη, προσθέτει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την στοχοποίησή του από την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας δηλώνει «Η λέξη στοχοποίηση είναι δυστυχώς πολύ ήπια και κρύβει μια ζοφερή πραγματικότητα». Σε αυτό πρέπει να ριχτεί άπλετο φως από τους αρμόδιους φορείς «όχι για λόγους αντεκδίκησης αλλά για λόγους προστασίας του κράτους δικαίου», προσθέτει.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ