today-is-a-good-day
24.2 C
Athens

Στη μάχη του παγκοσμίου η εθνική Γυναικών. Ματς «κλειδί» με την Ισπανία

Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών μπαίνει την Κυριακή (14/7) στη μάχη του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Γκουανγκζού. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση θα αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου την Ισπανία στις 17:50 τοπική ώρα (11:50 ώρα Ελλάδας-Απευθείας ERTSports) στην προκατασκευασμένη πισίνα του Πανεπιστημίου Ναμπού, χωρητικότητας 5.000 θεατών. Στον ίδιο Όμιλο μετέχουν ακόμη η Κούβα και το Καζακστάν.

Η Εθνική μας, που έφτασε στην Κορέα απευθείας από το Σαν Φραντσίσκο όπου πραγματοποίησε κοινή προετοιμασία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, θα στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών της βασικής της τερματοφύλακα, Χρυσής Διαμαντοπούλου, που βρίσκεται στο στάδιο ανάρρωσης μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε πριν λίγο διάστημα στον ώμο. Παρόλα αυτά η αισιοδοξία δεν απουσιάζει από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 στη Σανγκάη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει μόνο νίκη απέναντι στις Ισπανίδες, που είχε αφήσει εκτός τελικού στον περσινό ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα μέσα στη Βαρκελώνη, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την 1η θέση στον Όμιλό της και να περάσει απευθείας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν φέτος οι δυο ομάδες ήταν στο Τορίνο, στα τελικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στις 3/3, όπου οι Ισπανίδες είχαν πάρει τη νίκη με 17-14.

Για τον Γιώργο Μορφέση η εξίσωση έχει να κάνει τόσο με την αμυντική λειτουργία της ομάδας που δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα στους αγώνες προετοιμασίας με τις ΗΠΑ, και βέβαια στους νέους κανονισμούς που αλλάζουν σε μεγάλο βαθμό το ίδιο το άθλημα.

Αναφορικά με την πρεμιέρα ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης τόνισε: «Με βάση την προετοιμασία που κάναμε με τους νέους κανονισμούς προσπαθούμε να βρούμε τη σωστή τακτική, έχουμε αρκετά προβλήματα στην άμυνα και μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό. Παρόλα αυτά έχουμε επικεντρωθεί εδώ και καιρό στο παιχνίδι με την Ισπανία, έχουμε ένα πλάνο και κάποιες εναλλακτικές αν αυτό δεν λειτουργήσει. Η πρεμιέρα για μας είναι κομβική, γιατί το αποτέλεσμα αυτό θα επηρεάσει πάρα πολύ την εξέλιξη του Παγκοσμίου, η δεύτερη θέση θα μας βάλει σε προβλήματα, γιατί θα δώσουμε κάποιο δύσκολο χιαστί αγώνα με ομάδα από τον απέναντι όμιλο που είναι Ιταλία, Αυστραλία και Κίνα για να μπούμε στην οκτάδα. Είδαμε και στις ΗΠΑ ότι θέλουμε πολλή δουλειά στα καινούρια δεδομένα, ό,τι αφορά στους νέους κανονισμούς. Επίσης πρέπει να βελτιωθούμε και στην άμυνα όπου δεχόμαστε πολλά γκολ. Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά συγκέντρωσης και αλλαγής των συνηθειών που υπάρχουν μέχρι τώρα».

Παιχνίδι «κλειδί» χαρακτήρισε την αναμέτρηση με την Ισπανία η αρχηγός της Εθνικής ομάδας Αλεξάνδρα Ασημάκη: «Στις ΗΠΑ δεν πήγαμε σε τουρνουά, αλλά δώσαμε κάποια φιλικά παιχνίδια απέναντι στην καλύτερη ομάδα στον κόσμο, στην ομάδα που έχει ήδη πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, σε ένα περιβάλλον που δεν το γνωρίζαμε. Άρα νομίζω ότι δεν ήταν παιχνίδια για να βγει συμπέρασμα. Από εκεί και πέρα, και στις προπονήσεις αλλά και στα φιλικά αυτά παιχνίδια προσπαθήσαμε να δουλέψουμε κάποια στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε στον πρώτα μας σημαντικό αγώνα απέναντι στην Ισπανία, που μπορώ να χαρακτηρίσω αγώνα “κλειδί” για τη συνέχειά μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό τον αγώνα σκεφτόμαστε μόνο και προχωράμε. Μια πολύ καλή ομάδα, αλλά στα μέτρα μας, που την είχαμε νικήσει μέσα στην έδρα της σε μεγάλη διοργάνωση, στο Ευρωπαϊκό της Βαρκελώνης πέρυσι, και είχαμε χάσει στο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου που έγινε με τους νέους κανόνες. Το πόλο έχει αλλάξει, πιστεύω όμως θα είμαστε έτοιμες και όλα θα πάνε καλά».

Στα «βαθιά» η Κέλλυ Αραούζου 

Το πρόγραμμα της 3ης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος θα ανοίξει με τον αγώνα των 10 χλμ. ανοιχτής κολύμβησης των γυναικών, που θα διεξαχθεί 130 χλμ. μακρά από την Γκουανγκζού, στην πόλη Γεοσού, με την συμμετοχή και της Κέλλυς Αραούζου ανάμεσα στις 64 κολυμβήτριες που παίρνουν μέρος συνολικά στον τελικό. Βασικός στόχος για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και τον προπονητή της, Νίκο Γέμελο, ένα πλασάρισμα στην πρώτη 10άδα που θα της εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την επόμενη χρονιά. «Στον αγώνα όλα είναι πιθανά. Θα είναι πολύ σκληρός και όπως πάντα θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Για μένα η 10η θέση ισοδυναμεί με χρυσό μετάλλιο» τόνισε λίγο πριν αγωνιστεί στα νερά του Ocean Park η Κέλλυ Αραούζου, που ήταν ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5χλμ. το 2015 στο Καζάν.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 08:00 τοπική ώρα (02:00 ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδας).

Αύριο ο τελικός στο ντουέτο 

Η Κυριακή (14/7) περιλαμβάνει ακόμη έναν τελικό για τα ελληνικά χρώματα, αυτόν στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτο στην Καλλιτεχνική κολύμβηση. Οι Ευαγγελία Παπάζογλου και Ευαγγελία Πλατανιώτη, έχοντας καταλάβει την 10η θέση στον προκριματικό, θέλουν να εξαλείψουν τα λάθη που έκαναν και να κατακτήσουν μια θέση όσο πιο ψηλά γίνεται στον τελικό, ξεκινώντας έτσι με τους καλύτερους οιωνούς την προσπάθειά τους για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα κριθεί την επόμενη χρονιά. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο Yeomju Gymnasium με την συμμετοχή των 12 κορυφαίων ζευγαριών και θα ξεκινήσει στις 19:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας Απευθείας ERTSports)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ