today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη του πληρώματος του τάνκερ Grace 1 στο Γιβραλτάρ

Στο Γιβραλτάρ η αστυνομία συνέλαβε άλλα δύο μέλη του πληρώματος του ιρανικού τάνκερ Grace 1, το οποίο είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στα Στενά του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μετέφερε αργό πετρέλαιο στην Συρία κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

Η αστυνομία του Γιβραλτάρ επιβεβαίωσε την σύλληψη των δύο αξιωματικών του πλοίου, επισημαίνοντας ότι είναι Ινδοί στην καταγωγή. Χθες η αστυνομία είχε συλλάβει τον πλοίαρχο και τον πρώτο αξιωματικό του πλοίου, ενώ κατέσχεσε όλα τα έγγραφα του πλοίου και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Το τάνκερ Grace 1, μήκους 330 μέτρων, υπό σημαία Παναμά, συνελήφθη στις 4 Ιουλίου ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αρχών του Γιβραλτάρ και δύναμης βρετανών πεζοναυτών που βρίσκονται στο έδαφος του. Τα 28 μέλη του πληρώματος είναι πολίτες της Ινδίας, του Πακιστάν και της Ουκρανίας. Ο ασκών χρέη υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας Ζοζέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η σύλληψη του πλοίου έγινε ύστερα από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Τεχεράνη από την πλευρά της χαρακτήρισε την σύλληψη του πλοίου «πράξη πειρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ