today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μετεκλογική δημοσκόπηση: Πως αξιολογούν οι πολίτες τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης

Θετική είναι οι η αξιολόγηση της νέας κυβέρνησης από τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, με εξάντληση της τετραετίας, και τήρηση των υποσχέσεων για μείωση φορολογίας και δημόσια τάξη, σύμφωνα με την πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της Κάπα Research.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας πέντε μέρες μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου ο βαθμός αποδοχής της νέας κυβέρνησης είναι υψηλός, ενώ θετικά κρίνεται και το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ παρά την ήττα του.

Το 61% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 35% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Παράλληλα, το 51% απαντάει ότι είδε θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ το 46% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Το 63% των ερωτηθέντων θέλει η κυβέρνηση να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση των φόρων, ενώ το 40% επιθυμεί η προτεραιότητα της κυβέρνησης να είναι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας.

Η εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση φτάνει στο 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 54% δεν δείχνει να εμπιστεύεται τη νέα κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά την αποδοχή των νέων υπουργών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 62%, και ακολουθούν ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης με 57%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 55%, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος με 54 % και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 53%.

Τέλος, το 63% θετικά αξιολογεί το αποτέλεσμα των εκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 62% εκτιμά ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με την επόμενη μέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρέπει να στραφεί στο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας.

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ