today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Κ.Χατζηδάκης: Στα όρια του το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας

Στα όρια του είναι το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Είναι οριακά τα πράγματα και γι’ αυτό είχαμε τα μπλακ άουτ σε Αθήνα και Λασίθι τις προηγούμενες ημέρες» είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως είπε το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο ενημέρωσης των πολιτών μέσω της ΔΕΗ για το πώς μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση προσθέτοντας ότι «θα δούμε τι θα κάνουμε και στο επίπεδο των επιχειρήσεων για μεγαλύτερη συγκράτηση».

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Από τις πρώτες ημέρες είχαμε μια ανώμαλη προσγείωση στο υπουργείο λόγω της ΔΕΗ και των προβλημάτων στο δίκτυο. Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να βρούμε μια νέα δοίκηση στη ΔΕΗ για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας αλλά και για το δίκτυο» συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Μιλώντας για την κατάσταση στη Χαλκιδική ο υπουργός Ενέργειας έκανε λόγο για «πολύ δύσκολες συνθήκες» και για σκληρή δουλειά «για να μεταφέρουμε ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη όσα υπήρχαν γιατί τα πράγματα είναι οριακά σε Ρόδο, Κρήτη, Σαντορίνη, για να κάνουμε bypass στο προβλημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές εκτός από το πρώτο πόδι από την Ποτίδαια και κάτω. Μου λένε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχουν τελειώσει οι εργασίες και θα έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα σε όλη του την έκταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ