today-is-a-good-day
20.1 C
Athens

Χ.Γκουαϊδό: Η Ελλάδα λίκνο της Δημοκρατίας – Ευχαριστώ τον ΠΘ της Ελλάδας Κ.Μητσοτάκη

Ο Χουάν Γκουαϊδό εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κ.Μητσοτάκη, και την Ελληνική κυβέρνηση μέσω Twitter μετά την αναγνώρισή του από το Υπουργείο Εξωτερικών ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας.

“Εκ μέρους του λαού της Βενεζουέλας, ευχαριστώ τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κ.Μητσοτάκη, και την ελληνική κυβέρνηση για την αναγνώρισή τους της διεκδίκησής μας, για μια ελεύθερη Βενεζουέλα. Η Ελλάδα, λίκνο της Δημοκρατίας, θα είναι αναμφισβήτητα ένας μεγάλος Ευρωπαίος σύμμαχος στον αγώνα μας”, αναφέρει ο κ. Γκουαϊδό στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα το ελληνικό ΥΠΕΞ υπό τις εντολές του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, αναγνώρισε όπως όλος ο Ελεύθερος δυτικός κόσμος τον Χ.Γκουαιδό, ως το νόμιμο Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών: «Η Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας, συμφώνως με την κοινή θέση της ΕΕ όπως διατυπώθηκε, εξ ονόματος των 28, στη δήλωση της Υψηλής Εκπροσώπου/Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Mogherini, αποφάσισε να αναγνωρίσει τον Πρόεδρο της δημοκρατικά εκλεγμένης Εθνοσυνέλευσης, Juan Guaido, ως μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ