Κ.Μητσοτάκης: Αναβάλλεται η συνάντηση με τον Α. Σαμαρά και η επίσκεψη στο υπ. Παιδείας

216

Αναβάλλεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:30 λόγω των έκτακτων περιστατικών στη Χαλκιδική, όπως ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με σχόλιό της στο twitter.

Λόγω των έκτακτων περιστατικών στη Χαλκιδική, η επίσκεψη του @PrimeministerGR @kmitsotakis στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναβάλλεται.

Ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει να επισκεφθεί πρώτο όλων το υπουργείο Παιδείας μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, επιδιώκοντας να καταδείξει τη βαρύτητα του χαρτοφυλακίου στον μεταρρυθμιστικό σχεδιασμό της. Ενδεικτικά, μεταξύ των άμεσων κυβερνητικών προτεραιοτήτων είναι η απελευθέρωση του σχολείου από τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου, με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και πρωτοβουλία στους εκπαιδευτικούς και στον διευθυντή. Επίσης, θα υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Αναβάλλεται, επίσης, η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη που είχε προγραμματιστεί για τις 10:30 με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.