today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Χαλκιδική: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σιθωνία

 

Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής, όπου τα προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπιστούν ως το βράδυ, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Αντίθετα στην Κασσάνδρα, όπου οι βλάβες είναι πιο σοβαρές και θα πρέπει να αποκατασταθεί πρώτα το δίκτυο υψηλής τάσης, ενώ αναζητούνται οι γεννήτριες για την προσωρινή ηλεκτροδότηση των κατοίκων έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη στη γραμμή μεταφοράς.

Αναλυτικά:

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Σιθωνίας αποκαθίστανται σταδιακά και αναμένεται η αποκατάσταση των περισσοτέρων μέχρι τις βραδινές ώρες. Στην περιοχή της Κασσάνδρας, τα συνεργεία της Εταιρίας εργάζονται σε συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ, προκειμένου, αφού αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές υψηλής τάσης, να επανηλεκτροδοτηθεί και το Δίκτυο της μέσης και χαμηλής τάσης.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί συνεργεία του ΑΔΜΗΕ από όλη την Ελλάδα, ενώ υπεργολάβοι του Διαχειριστή συνδράμουν αφιλοκερδώς με τεχνικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

Επίσης, ο ΑΔΜΗΕ είναι σε συνεννόηση με όλους τους παράγοντες του κλάδου ηλεκτρικής Ενέργειας προκειμένου να συνεισφέρουν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και γεννήτριες για την ηλεκτροδότηση των περιοχών έως ότου επιδιορθώνει βλάβες στη γραμμή μεταφοράς.

Στη Χαλκιδική έχει μεταβεί, ακόμα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

Στις υπόλοιπες περιοχές της Β. Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκαν οι βλάβες στις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, Έδεσσας, Κοζάνης, Κατερίνης, Καστοριάς και Φλώρινας.

Προβλήματα ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης παραμένουν σε περιοχές της Κομοτηνής και της Βέροιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ