today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Το Δευτεριάτικο long run

*Του Νίκου Αρμένη

Long run τρέχω συνήθως τις Κυριακές. Για τους μη μυημένους με το τρέξιμο, long run ονομάζεται η προπόνηση εκείνη που μία φορά την εβδομάδα τρέχεις μια μεγάλη χιλιομετρική απόσταση, πάνω από τουλάχιστον 20 χλμ ενώ μπορεί να φτάσεις μέχρι και τα 32-33χλμ..

Αυτές τις προπονήσεις λοιπόν τις κάνω τις Κυριακές με πολύ λίγες εξαιρέσεις που έχω τρέξει long runΣάββατο.

Αυτή την εβδομάδα όμως έτρεξα το long run μου τη Δευτέρα και πρέπει να σας πω ότι ήταν υπέροχο που ξεκίνησε έτσι η εβδομάδα μου.

Από σπόντα έγινε πάντως. Το long run ήταν προγραμματισμένο κανονικά για Κυριακή πρωί. Και βέβαια τότε θα γινόταν αν δεν έπινα ένα διπλό εσπρέσσο το Σάββατο το απόγευμα στις 19.00.

Βλέπετε αργότερα το βράδυ όταν έπεσα στο κρεβάτι, στριβογύριζα σαν το αρνί στη σούβλα για να με πάρει ο ύπνος. Τελικά πήγε 3.00 για να κλείσω μάτι και το long run μετατέθηκε αναγκαστικά για Δευτέρα.

Παρότι με περίμενε μια γεμάτη ημέρα καθώς ως πολιτικός συντάκτης κάλυψα όλες τις εξελίξεις με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές τις Κυριακής, δεν ματαίωσα την προπόνησή μου.

5:15 ξύπνησα και 6.28 ξεκινούσα από τη Βουλιαγμένη με κατεύθυνση προς Άγιο Κοσμά για να καλύψω συνολικά 24 χλμ.

Ο υδράργυρος στο θερμόμετρο στην εκκίνησή μου ήταν ήδη σκαρφαλωμένος στους 27 βαθμούς κελσίου ενώ όταν τερμάτισα πρέπει να είχε αγγίζει τους 30.. «Έλιωσα» αλλά το ευχαριστήθηκα. Η βουτιά μετά στη θάλασσα στα νερά της «Ακτής», ακριβώς  απέναντι από τη λίμνη της Βουλιαγμένης, κάνει πολλά λεφτά σας λέω. Απόλαυση!

09.30 ήμουν ήδη πίσω στο σπίτι για ένα γρήγορο πρωϊνό, μπάνιο, κουστουμάρισμα και «τρέξιμο» για την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας αισθανόμουν παντοδύναμος! Και περισσότερο αποδοτικός στη δουλειά μου..

Μέχρι που σκέφτομαι να καθιερώσω τα long run τις Δευτέρες. Λέτε;

*Ο Νίκος Αρμένης ειναι δημοσιογράφος και μαραθωνοδρόμος. Εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης στο ΑΠΕ και παρουσιάζει την εκπομπή για το τρέξιμο keep Running στην web tv του Star Channel

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ