today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Μ.Βαρβιτσιώτης: Η δουλειά στην Ευρώπη προέχει για την ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα

Σε κλίμα εθνικής συναίνεσης και με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή του χαρτοφυλακίου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών με αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά θέματα.

Τον κ. Βαρβιτσιώτη που επιστρέφει σε γνώριμο περιβάλλον στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς το 2009 διετέλεσε υφυπουργός για την οικονομική διπλωματία, υποδέχτηκε στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών η απερχόμενη υπουργός, Σία Αναγνωστοπούλου, ευχόμενή του καλή δύναμη και καλή θητεία.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δηλώσεις μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τη Σία Αναγνωστοπούλου, είπε ότι είναι χαρούμενος που επιστρέφει στο υπουργείο Εξωτερικών και, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του, τόνισε πως «η Ευρώπη ήταν το σπίτι μας, είναι το σπίτι μας, θα είναι το σπίτι μας, άρα, η δουλειά στην Ευρώπη προέχει για την ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα, έτσι όπως την οραματιζόμαστε».

Αναφερόμενος στην προκάτοχό του, είπε πως χαίρεται που τη διαδέχεται και τη συνεχάρη για το έργο της, εκφράζοντας επίσης την πεποίθηση πως θα έχουν και στη συνέχεια συνεργασία «γιατί η εξωτερική πολιτική και η διεθνής θέση της χώρας δεν είναι κομματικό ζήτημα, είναι εθνική προτεραιότητα», όπως διαμήνυσε.

Η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός συμφώνησε με την τελευταία αναφορά του κ. Βαρβιτσιώτη, τον συνεχάρη και είπε πως είναι σίγουρη πως ο κ. Βαρβιτσιώτης «θα τα βγάλει πέρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». «Είναι ένας άξιος άνθρωπος και του εύχομαι πραγματικά τα καλύτερα», σημείωσε καταληκτικά η Σία Αναγνωστοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ