today-is-a-good-day
22.2 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης: Ασυμβίβαστο σε υπουργούς – υφυπουργούς με τις προσλήψεις συγγενών!

Οι νέες τομές στη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και ασυμβίβαστα σε υπουργούς και υφυπουργούς θα είναι στο επίκεντρο της αυριανής πρώτης συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο πρώτο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει νέο μοντέλο διακυβέρνησης. Παράλληλα κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του. Στον φάκελο αυτό θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές στους υπουργούς και τους υφυπουργούς θα τεθούν ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων θα απαγορευθεί η πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Ακόμα, σε όλο το κυβερνητικό σχήμα – υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς και ειδικούς γραμματείς – θα απαγορευθεί οποιασδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος, οι γενικές γραμματείες των υπουργείων θα μειωθούν από 93 σε 60, ενώ δραστικά μειωμένος θα είναι και ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που μπορούν να τοποθετήσουν τα μέλη της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ