today-is-a-good-day
22.8 C
Athens

Τα ηνία του Μαξίμου στον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Με την αποχώρηση του κ. Τσίπρα από το Μέγαρο Μαξίμου ολοκληρώθηκε η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής της πρωθυπουργίας στον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς τα μέλη της οικογένειάς του. Στην είσοδο του κτιρίου, στην κορυφή της σκάλας, τον περίμενε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο αντήλλαξαν χειραψία για τους φωτογράφους.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας κατευθύνθηκαν στο πρωθυπουργικό γραφείο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη  η διαδικασία παράδοσης παραλαβής.  Η διαδικασία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών. Αμέσως μετά, τα βλέμματα αναμένεται ότι θα στραφούν στη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, που αναμένεται ότι θα ορκιστεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο. Χθες, ο κ. Τσίπρας είχε επισημάνει ότι η διαδικασία δεν είχε ακολουθηθεί το 2015, οπότε και εξελέγη πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του.

Λίγο πριν την είσοδό του στο Μέγαρο Μαξίμου για την αλλαγή σκυτάλης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα, θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ